Rail Nation

Rail Nation

3 augustus 2019 Uit Door WhaNouWeer

Heel af en toe kom ik een spelletje tegen wat ik op een of andere manier wel leuk vind en ik ook enkele dagen of weken speel.

Rail Nation

Een van deze spelletjes is Rail Nation, een spel waarbij je online samen/tegen andere kunt strijden en je eigen level daarmee te verhogen.

De aantrekkingskracht van treinen – miljoenen fans over de hele wereld wijden hun vrije tijd aan de fascinatie en het plezier van sporen, locomotieven en routes uitstippelen. Er zijn populaire bordspellen, videogames en zelfs tv-series die om treinen draaien – maar tot nu toe is er nog geen enkele moderne online game geweest die zijn publiek heeft weten te boeien.

In Rail Nation krijgen alle geïnteresseerde strategieliefhebbers en treinfans de kans om hun eigen spoorwegbedrijf op te richten, op een dagelijkse basis het vervoer te regelen en zich aan te sluiten bij associaties om uiteindelijk als individuele speler of als groep de overwinning te behalen.

Omdat het in de wereld van spoorwegbedrijven van levensbelang is om constant in beweging te blijven, wordt het hart van de game gevormd door een dynamische gebiedskaart met 3D-treinmodellen. Het is voor iedere digitale spoorwegmagnaat essentieel om zijn eigen persoonlijke prestige en rijkdom te vergroten, maar ook die van zijn associatie, in de strijd met concurrerende associaties. Treinroutes en goederenprijzen worden live berekend. Er moeten efficiënte dienstregelingen voor het vervoer van in totaal 48 verschillende goederen worden opgesteld en bijgehouden. Als de winst stijgt, kunnen spelers hun treinenvloot uitbreiden met 36 verschillende stoom-, diesel- en elektrische locomotieven en 48 verschillende soorten wagons.

Naarmate de game vordert, kunnen goederen vervoerd worden naar een steeds maar groeiend aantal steden en kunnen spelers meedoen aan transportcompetities, waarin ze hun treinen laten racen tegen die van anderen. Exclusieve vergunningen leveren extra omzet op. Gerichte leveringen aan steden kunnen ook een blijvend effect hebben op hun ontwikkeling.

Hou altijd een oogje op de infrastructuur van je eigen station. Met de mogelijkheid om associaties te vormen legt Rail Nation de nadruk op samenwerking tussen vrienden, medespelers en mogelijk zelfs rivalen. Samen kunnen spelers bijvoorbeeld belangrijke werknemers inhuren in de game. In totaal strijden er duizenden spelers met en tegen elkaar op de server.

Met zijn eenvoudige bediening en uitgebreide tutorial is Rail Nation zeer toegankelijk voor nieuwe spelers, zonder te beknibbelen op geavanceerde opties voor geoefende strategen. Een gameronde duurt gemiddeld zo’n 3 tot 4 maanden. Elke ronde bestaat uit zes opeenvolgende spoorwegtijdperken, gevolgd door een eindspel, waarin alle spelers het met hun volgroeide spoorwegbedrijven in een ultieme strijd tegen elkaar opnemen.