Taekwondo

Taekwondo

23 juli 2019 Uit Door WhaNouWeer

Taekwondo is een vorm van zelfverdediging. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon hand of vuist en do de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.

Jaren heeft taekwondo (bij KoryoSports) een rol gespeeld in ons gezin, dochterlief op de mat en wij als ouders als chauffeur naar de wedstrijden en langs de kant.

Vele leuke momenten tijden de trainingen, maar ook afzien tijdens de examens en het lange wachten tijden wedstrijden in binnen en buitenland.

Taekwondo is een dynamische sport en wordt bij KoryoSports op een pittig tempo onderricht. Vrijwel geen enkele training is gelijk aan de vorige training. De oefeningen bestaan uit een grote variatie van technieken, conditie en spier verstevigende oefeningen maar vooral wordt er ook getraind op karakter, mentaliteit en doorzettingsvermogen. Sporters, jong en oud. Voor de serieuze taekwondoka is het niet alleen het gebruik van de hand en de voet, maar een manier van denken, een manier van zelfdiscipline en ontwikkeling van zelfvertrouwen. In deze tijd met al haar geweld en intimidatie biedt Taekwondo de zwakkere een effectief wapen om zichzelf te verdedigen.